Hozzávalók
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1-2 evőkanál olaj (lehetőleg oliva)
- 1 csapott evőkanál liszt
- 1 liter paradicsomlé (de lehet sűrítmény is, vízzel felengedve)
- jó csipet só
- kis csipet bors
- egy kis friss bazsalikom
- tálaláshoz tejföl
Elkészítés
A lisztet egy láboskában pirítani kezdtem az olajon. 1-2 perc után, amikor épp csak kezdett színe lenni, belenyomtam a fokhagymát, majd 10-20 másodperc kevergetés után, hogy a fokhagyma íze kijöjjön, de ne piruljon meg, felöntöttem a paradicsomlével - intenzíven keverve, hogy ne tudjon megcsomósodni a liszt. Sóztam, borsoztam, felforraltam, finomra vágott bazsalikomot hintettem rá, kevertem rajta egyet - és kész.Kitálalás után egy kis tejfölt csurgattam a tetejére, de enélkül finom vegán leves is lehet belőle.
Lehet pirított kenyérkockával gazdagítani - mi egyszerűen kenyeret harapdáltunk hozzá.
Rég jártam a konyhádban. De még mindig ugyanaz a színes, változatos, ízléses menü, úgyhogy viszek innen valamiket, többek között ezt a levest is :D
VálaszTörlésMi is hasonlóan fogyasszuk a paradicsomlevest, a tejfölt leszámítva, de az biztos, hogy ki fogom próbálni! :) Finomnak ígérkezik! ^^
VálaszTörlés