Hozzávalók
- 2 tojás
- 10 dkg liszt
- 1 mokkáskanál sütőpor
- 1/2 evőkanál szódabikarbóna
- kb. 1 deci tejföl
- kb. 3/4 deci tej
- 1 púpos evőkanál cukor
- 1 csipet só
- sütéshez olaj
Elkészítés
A tojást gépi habverővel felvertem egy kicsit, majd továbbra is a habverővel hozzákutyultam az összes többi hozzávalót is. A tejet úgy adagoltam, hogy sűrűn folyó tészta legyen belőle: magyar palacsintatésztánál sokkal sűrűbb, de azért folyékony. Mondjuk, mint egy hígabb tejföl.Vastaga aljú serpenyőbe egy kis olajat tettem, és amikor jól felforrósodott, egy merőkanálnyi tésztát öntöttem a közepére. A serpenyőt billegtetve 10-12 centi átmérőjű koronggá folyattam szét a tésztát, és kb. 3 percig sütöttem. Eddigre a szélei megszilárdultak, a közepén nagy, átlyukadó és megmaradó buborékok nőttek, és a felszíne is megmattult, jelezve, hogy már nem teljesen nyers. (Az alábbi képen ez a pillanat még nem érkezett el, de láthatod, hogy a buborékok egy része már kész.)
Ekkor a palacsintát megfordítottam, és még kb. 2 percig sütöttem a túloldalát, majd kivettem.
Egy kanál olaj a serpenyőbe, és jöhet a következő palacsinta.
Így egyenként sütögetni elég időigényes dolog - érdemes lehet vagy két serpenyővel dolgozni, vagy egy nagy serpenyőben egyszerre több kisebb palacsintát sütni (akkor persze nem lehet billegetni, hanem kanállal kell szétteríteni a tésztát, ha magától nem folyik eléggé szét).
A tányéron egy kis mézet és tejszínt csorgattam rá, úgy kebeleztük be.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése