Hozzávalók
- kedved szerinti pizzatészta kb. 30 dkg lisztből
- egy evőkanál olivaolaj
- kb. két evőkanál tejföl
- egy evőkanál finomra vágott hagymazöldje
- egy csipet só
- még 1-2 evőkanál olivaolaj
- egy kis fej lilahagyma
- egy csokor mángoldlevél (kb. 15 dkg; helyette spenót is jó)
- 1-2 gerezd fokhagyma
- egy marék főtt zöldborsó (elhagyható; ez is maradék volt)
- kb. 10 dkg cambozola sajt
- egy kis frissen tört bors
Elkészítés
A kidagasztott és egyszer megkelesztett pizzatésztát rétesliszttel hintett pulton vékony, tepsinyi téglalappá nyújtottam. A pizza tetejét megkentem egy kis olivaolajjal, majd a hagymazölddel elkevert tejföllel.Ebben az állapotában félretettem utókeleszteni, és közben elkészítettem a rávalókat. Először egy kis felforrósított olajon megfonnyasztottam a karikára vágott lilahagymát, és addig sütöttem, amíg épp csak pirulni kezdett. A hagymát félretettem, igyekezve az olaj jó részét a serpenyőben hagyni. Még egy kevéske olaj azért ment bele; ebben egy pillanatra megfuttattam a zúzott fokhagymát, majd rádobtam a durvára vágott mángoldot. Ezt nagy lángon, sűrűn keverve pároltam, amíg összeesett, és elfőtte a levét (3-4 perc).
A mángoldot hűlni hagytam, amíg már kézzel megfogható lett (közben bekapcsoltam a sütőt előmelegedni), majd kisebb-nagyobb csomókban artisztikusan elhintettem a pizza felületén. Rászórtam a hagymakarikákat és a zöldborsót is, majd megtetéztem a szeletekre vágott cambozolával.
250 fokos (pontosabban "pizza" programra tett) sütőben 16 percig sütöttem - de ezalatt egy margherita pizza is sült rajta kívül; ha csak egy darab pizza sül, valószínűleg kicsit kevesebb idő is elég neki.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése