Hozzávalók
- kb. 10 dkg haloumi sajt
- 2 evőkanál szezámmag
- egy paradicsom
- egy kisebb fej lilahagyma
- fél zöldpaprika
- néhány gerezd fokhagyma
- 1-2 bébicukkini
- 1 evőkanál olivaolaj
- frissen tört bors ízlés szerint
Elkészítés
A zöldségeket megtisztítottam és fél centi körüli vastagságú szeletekre vágtam (a hagymát kicsit vékonyabbra, a fokhagymát még vékonyabbra). A sajtot szintén kb. félcentis szeletekre vágtam, és a szeletek mindkét oldalát belenyomkodtam a kistányérba hintett szezámmagba.Egy nagy, vastag aljú, teflonos serpenyőt kikentem egy kis olivaolajjal. Közepes lángon felforrósítottam, majd a magos sajtszeleteket a serpenyő középső részére fektettem. Ezután körülraktam őket hagymával és cukkinivel, a kimaradt helyekre beillesztgettem a paprikakarikákat, és az egészet körberaktam paradicsom-félkarikákkal. Kb. 3 perc után a sajtszeleteket megfordítottam, és a fokhagymaszeleteket a még üres lyukakba szórtam. További két percig sütöttem; a zöldségeket nem forgattam, nem tologattam. A végén tekertem rá egy kis borsot.
Finom kenyérrel befaltuk; kettőnknek elég volt, bár meg kell hagyni, bírtunk volna még enni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése