Hozzávalók
- egy kisebb fej karfiol
- kb. egy pohár rizs megfőzve (én most maradékot használtam hozzá, de frissen is lehet főzni)
- 2 tojás
- 2 deci tejföl
- kb. 1 deci tej
- 1 mokkáskanál só
- 1 mokkáskanál szárított bazsalikom
- 1/2 mokkáskanál őrölt szerecsendió
- egy csipet fehérbors
- kb. 10 deka durvára reszelt sajt (fele cheddar volt, fele gagyista)
Elkészítés
A karfiolt apró rózsákra szedtem szét, és enyhén sózott vízben félpuhára főztem. (Kb. két liter víz egy csipet sóval; amikor felforrt, beledobtam a karfiolt; újraforrás után még 1-2 percet főztem, majd a vizet leöntöttem róla, és a forró karfiolt állni hagytam a saját gőzében, lefedve.)Később, amikor a karfiol már hűlt valamennyit, a tojást simára kevertem a tejföllel, tejjel és a fűszerekkel. A sütőt előmelegítettem 180 fokra. A karfiolt összekevertem a rizzsel, és szétterítettem egy tepsiben.
Egyenletesen meglocsoltam a tojásos öntettel, majd a tetejére hintettem a reszelt sajtot.
Kb. 45 percen át sütöttem, az utolsó tíz percben a sütőt grillre kapcsoltam át, és felcsavartam 200 fokra a hőmérsékletet. Végül az eloltott sütőben hagytam még 5 percre.
Önmagában ettük, nem kell már hozzá semmi.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése