Hozzávalók
- 30 dkg tofu
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál édes pirospaprika
- 1 teáskanál füstölt pirospaprika
- 1 mokkáskanál csípős pirospaprika
- 1 csapott mokkáskanál feketebors
- 1 csapott mokkáskanál szárított kakukkfű
- 1/2 mokkáskanál őrölt római kömény
- 1 tojás
- liszt
- sütéshez sekély olaj
Elkészítés
Egy tálba dobáltam a tofut vékony szeletekre vágva, és a vörös- és fokhagymát finomra metélve.Villával átpasszíroztam, hogy a tofu darálthús-textúrát kapjon. Hozzáadtam a többi hozzávalót (a liszt és olaj kivételével), és az egészet kézzel összetrutymákoltam. Közben fokozatosan annyi lisztet gyúrtam hozzá, hogy még puha, de azért jól tapadó, összeálló masszát kapjak.A masszából 2,5-3 centi vastag, 8-10 centi hosszú kolbászkákat gyúrtam, és egy serpenyőbe kb. fél centi olajat töltve aranybarnára sütöttem őket.
Vacsorára ettük kenyérrel; mellé finomra vágott mogyoróhagymát és reszelt sárgarépát adtam - megkoronázásképpen pedig ettünk hozzá a tavaly eltett házi ajvárból.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése