Hozzávalók
- 10-12 szál újhagyma
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2-3 evőkanál olaj
- 2-3 evőkanál vaj
- 1 púpos evőkanál liszt
- víz
- só
- csipet feketebors
- 1 mokkáskanál szárított bazsalikom
- tálaláshoz tejföl
Elkészítés
A vaj és az olaj keverékén közepes lángon üvegesre pirítottam a középfinomra vágott vöröshagymát, majd kis lángol világosbarnára karamellizáltam (5-6 perc a pirítás kezdetétől). Közben a megtisztított zöldhagymákat kb. centis darabokra szeleteltem, a legfelső pár centi zöldjüket pedig vékony karikára metélve félretettem. A többi zöldhagymát a vöröshagymához adtam, és még 3-4 percig pároltam.A keveréket kiszedtem egy nagy bögrébe, és egy botmixerrel péppé pürésítettem, hozzáadva a lisztet és annyi vizet, hogy sűrű krémállaga legyen. A lábasba közben egy kis vizet töltöttem és visszatettem a tűzre. A hagymakrémet is hozzáadtam a melegedő vízhez, és felöntöttem hígabbra a mixelő bögrét kiöblögetve még egy adag vízzel (összesen kb. másfél liter víz ment bele). Sóztam, borsoztam, bazsalikomoztam, felforraltam, majd beleszórtam a vékonyra vágva félretett hagymazöldet. A tányéron egy kis tejföllel gazdagítottam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése