Hozzávalók
- kb. 90 dkg érett paradicsom
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 6-8 olajban eltett szardellafilé
- 3-4 evőkanál olaj
- ízlés szerint nyers erőspaprika (én egy fatalii paprikából használtam kb. 1 centis szeletet)
- 2-3 evőkanál szeletelt zöld olajbogyó
- 1-2 evőkanál kapribogyó
- 1 mokkáskanál só
- egy csokrocska petrezselyem
Elkészítés
A paradicsomot felszeleteltem szűk centis szeletekre, és kivágtam a kemény, zöld csumákat. (Hámozni is lehetett volna, de én nem szoktam ezzel bajlódni.) Olajban pirítani kezdtem a szardellákat, amik egy-két perc múlva szétmállottak a finom kevergetéstől is. Ekkor hozzájuk tettem egy gerezd híján a szétnyomott fokhagymát és a finomra vágott nyers csilit, majd pár kavarintás után a paradicsomszeleteket. Nagy lángon főztem, amíg levet eresztett és felforrt, majd közepes lángon, sűrűn keverve folytattam, néha szétnyomkodva a még egészben maradt paradicsomdarabokat.Közben megfőztem a spagettit is, a szószt pedig forrástól számított jó 20 percig főztem még, amíg szépen besűrűsödött. Ekkor megsóztam, hozzáadtam a durvára felaprított olajbogyót és kapribogyót, a félretett gerezd fokhagymát (szintén szétnyomva), és még 1-2 percig forraltam. A lángot eloltva hozzáadtam a durvára vágott petrezselymet is.
A tésztára a szószon kívül raktam egy kis reszelt füstölt sajtot is, de amúgy ehhez a szószhoz elvileg nem szokás sajtot enni.
Ez nagyon guszta.
VálaszTörlésValamikor készítettem "halsalását" ami spagettis -halkonzerves valami volt. Én is idegenkedtem a halas változatosságoktól viszont kellemes végeredménye lett.
Ezt a receptet viszem is -köszönöm! :)