Hozzávalók
- kb. fél kiló mirelit spenót (én mustárlevelet használtam, de a bolti 45 dekás csomag spenót teljesen megfelelne)
- 1 fej hagyma
- 2-3 evőkanál olaj
- 2 evőkanál liszt
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 3-4 evőkanál tejföl
- 1 csapott evőkanál szárított oregano
- késhegynyi bors
- 1 csapott teáskanál só
- tejföl
- reszelt sajt
Elkészítés
A hagymát némi olajon üvegesre pároltam, majd ráhintettem a lisztet, és azzal együtt is pirítgattam még úgy egy percet. Hozzáadtam a szétnyomott fokhagymát, még egy fél perc, aztán következett a részben még fagyos "spenót" - először csak egy kevéske belőle (meg némi víz), amivel elkevertem a rántást, aztán a többi. Miután összeesett (egy-két perc a fagyasztottnak, kicsit több lett volna a frissnek), öntöttem még rá annyi vizet, hogy szűken ellepje. Hozzáadtam a sót, borsot és oreganót, majd kevergetve főztem 4-5 percen át (erre a fagyasztott spenótnak nem is lett volna szüksége, a mustárlevél kissé szívósabb).A zöldfőzelékhez hozzáadtam a tejfölt, majd botmixerrel simára turmixoltam. Tálaláskor a kifőtt tészta tetejére kanalaztam, raktam rá még egy kis tejfölt, és meghintettem reszelt sajttal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése