Hozzávalók
A kásához:- egy bögre köles
- 2 bögre víz
- 1 mokkáskanál só
- 2-3 evőkanál olivaolaj
- egy kisebb karfiol (kb. 1 kiló)
- egy nagyobb fej hagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1 mokkáskanál csípős pirospaprika
- 2-3 evőkanál olaj
- 1 teáskanál só
- 2 evőkanál liszt
- 1 deci tejföl
Elkészítés
A kásához felforraltam a vizet egy kis sóval, majd belezuttyantottam a kölest. Lefedtem, aztán egyszer-kétszer megkeverve úgy 15 percet forraltam kis lángon, amíg a vizét nagyjából elfőtte. Ekkor lefedve még 5 percig állni hagytam, aztán locsoltam rá egy kis olivaolajat és elkevertem.Közben a karfiolt hosszában-sugárirányban vékony szeletekre vágtam, hogy minél több szép fácskaforma legyen közötte (de jó része csak szétmorzsálódik így - az sem baj). A finomra vágott hagymát olajon üvegesre pirítottam, és amikor sárgulni kezdett, meghintettem kétféle paprikával. Két keverintés, majd rá a karfiol. Nagy lángon, sűrűn keverve pörköltem, amíg egy kis színt kapott, aztán megsóztam és felöntöttem némi vízzel. Fedő alatt, időnként megkeverve pároltam kb. 6-8 percig, amíg nagyjából megpuhult. Ekkor felöntöttem a tejfölben elhabart liszttel és még annyi vízzel, hogy legyen egy kis leve, de ne híg. Összeforraltam, feltálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése