Hozzávalók
- sárgarépa
- fokhagyma
- bazsalikom
- olivaolaj
- fehérbors
- só
- víz
- tejföl
Elkészítés
A répákat megmosva és felkarikázva puhára főztem annyi sótlan vízben, amennyi sekélyen ellepte. Hagytam hűlni egy kicsit, majd botmixerrel sima pürét csináltam belőle. Ebből vettünk ki Babónak egy stampedlivel (aminek az elenyésző töredékét ette meg, de azért ízlett neki):A mi levesünkhöz egy serpenyőben felforrósítottam egy kis olivaolajat, megfuttattam rajta a felszeletelt fokhagymát, majd fél perc után a friss bazsalikomot is beledobtam. Egy keverintés, a tüzet elzártam, és a serpenyő tartalmát mindenestül a püréhez öntöttem, majd újból összemixeltem.
A fűszeres pürét vízzel felhígítva, sóval és csipetnyi fehérborssal ízesítve visszatettem a tűzre, felforraltam, és kész volt. Természetesen tejföllel ettük - de anélkül is kóstoltuk, úgy is jó volt.
Nosztalgia: krémlevesek minden mennyiségben babázós időszakban :)
VálaszTörlésCékla, burgonya is jöhet, nagyon kedveltek felnőttnek, babának egyaránt! :)