Hozzávalók
- 25 dkg grillezhető sajt (lásd a bevezetőt; vagy húsosok próbálják ki például pulykamellel ugyanezt, biztos jó lesz)
- kb. 25 dkg zöldbab (ceruzabab, illetve én saját termésű méteres babot használtam)
- 4-5 cső nyers bébikukorica (de a savanyítottat is lehetett volna használni)
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- egy marék koktélparadicsom
- olaj
- só
- egy adag salsa (a belinkelt recept kb. fele)
- tejföl
Elkészítés
A zöldbabot megtisztítottam, majd 8-10 centis darabokra vágva egy fazék forró sós vízbe dobtam. 2-3 perc blansírozás után kiszedtem, rögtön hideg vízbe dobtam, majd félretettem lecsepegni.A sajtot hosszú, vékony szeletekre vágtam, és bő olajon (sacc 5-6 evőkanál) aranybarnára pirítottam (5-6 perc, közben egyszer megforgatva). Sütés közben megpuhultak és kissé összeragadtak, de nem folytak meg, nem volt nehéz szétválasztani őket. A megsült sajtot kiszedtem és félretettem.
A maradék olajon megpirítottam a hosszanti cikkekre vágott hagymát. Amikor sárgulni kezdett, hozzádobtam az előfőzött zöldbabot és a hosszában negyedekre vágott bébikukoricát. Nagy lángon kevergetve még 2-3 percig pirítottam, majd beledobtam a negyedekre vágott koktélparadicsomot és egy csipet sót is. Összeforgattam, aztán a lángot elzártam.
A tányérra kiszedett ételt nyakon öntöttem salsával és tejföllel - aztán befaltuk nyom nélkül, pedig nem is voltunk igazán éhesek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése