Hozzávalók
- 3 szem közepes sütnivaló krumpli (kb. 60 dkg)
- 2-3 dkg vaj
- 1 kisebb fej hagyma
- kb. 20 deka durvára reszelt sajt (fele olcsó trappistoid, fele valami jobb emmentáli-jellegű sajt)
- fél mokkáskanál frissen reszelt szerecsendió
- csipet feketebors
- egy teáskanál só
Elkészítés
A megmosott - de szokásom szerint nem hámozott - krumplikat hosszában négybe vágtam, majd a negyedeket szűk fél centi vastag karikákra vagdostam. Egy teflonos serpenyőben (wokban) megforrósítottam a vajat, üvegesre pirítottam benne a felszeletelt, hagymát majd hozzáadtam a krumpliszeleteket.Pár perc pirítás után felöntöttem kb. 1 deci vízzel. Megsóztam, megfűszereztem, majd lefedve 6-8 percig főztem, egyszer-kétszer megkeverve közben.
Amikor a krumpli megpuhult, a fedőt levettem, és még párat kevertem rajta, hogy a nedvesség elpárologjon, a krumpliszeletek pedig valamennyire összetörjenek. Hozzáadtam a sajtot, és 2-3 percen át kevergettem, amíg a sajt egyenletesen elolvadt és elkeveredett a krumplival. Ezután a keveréket szétteregettem a serpenyőben, és úgy öt-hat percre kis-közepes lángon magára hagytam fedetlenül, hadd alakuljon ki egy jó kis kozmás réteg az alján.
Tálaláskor az összeállt lepényt negyedekre vágtam (fakanállal a serpenyőben), majd ezt a ropogós kérget felfelé fordítva tettem ki tányérra az olvadt sajtkrémes belsejű darabokat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése